Pstruhy s bylinkovou kôrkou

Na 4 porcie potrebujeme: 4 pstruhy po 25 dkg, bylinky , soľ , mleté čierne korenie šťavu z 2 citrónovú , olivoví olej 5 dkg masla, 4 strúčiky cesnaku, 30 dkg hriankový chleba , 13 dkg masla, bazalku , petržlenová vňať , tribulku , soľ, mleté čierne korenie.

Najprv pripravíme bylinkovú kôrku vyberieme maslo z chladničky, pokrájame ho na malé kúsky a necháme zmäknúť. medzitým oberieme bylinky, poumývame a posekáme nadrobno stonky byliniek od vložíme. odrežeme kôrku z hriankový-ch chlebov a pomelieme ich. Vymiešame maslo na vareškou bylinky, a mletým čiernym korením. Z masy vyformujeme rolku, zabalíme do alobalu , koniec fólie dôkladne zvinieme a položíme do chladničky. Vypitveme pstruhy dôkladne poumývame znútra i zvonka osolíme , mierne okoreníme mletým čiernym korením a pokvapkáme citrusovou šťavou. bylinkové stonky ktoré nám zostali pri príprave kôrky, pokrájame na väčšie kúsky a postriekame ich spolu s ošípanými strúčikmi cesnaku do brušnej dutiny pstruhov. Pstruhy z oboch strán pomúčime a pečieme v panvici na zmesi oleja a masla v rúre pri teplote 180 C až 200 C približne 5 minút po upli núti času pečenia stiahneme kožu z jednej strany pstruhov. Vybalíme z alobalu zmes na kôrku touto zmesou pokryjeme pstruhy a zapečieme do zlatožltá pri silnej teplote zhora alebo pri nastavení na grilovanie.

Add a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *