Vyprážané tvarohové šúľance
suroviny : 35 dkg tvarohu, 3 dkg masla , 1 vajce , 8 dkg bieleho chleba 4 velke rajčiny , 1 polievková lyžica oleja , 1 vetvička estragónu , 1 čajová lyžicu rajčinového pretlaku , 40 dkg hríbov obyčajných , 5 dkg popolčekového šalátu petržlenová vňať ,3 polievkové lyžice octu , 9 polievkových lyžíc oleja štipku cukru
technologicky postup : Tvarohové cesto : petrieme tvaroh nadrobno postrúhame biely chlieb. Dôkladne zamiešame postrúhaný chlieb. Masu pokryjeme fóliou a dáme od stať do chladničky na asi 1 hodinu. Vyrežeme hlúby z rajčín. Rajčiny krátko obaríme vo vriacej vode stiahneme kožu. Zvyšok rajčín pokrájame na kusy a pomiešame s olivovým olejom, estrágonom rajčiakovým pretlakom, štipku soli , a mletým plameni. Masu rozmixuje a pretrieme cez jemné sitko. Dôkladne pomiešame všetky prísady na omáčku Vinaigrettea pomišame s rajčinovou omáčkou a rajčinovými kockami. Môžeme ešte dochutiť. S hríbmi očistíme hríby po krájame na hrubé plátky oprážíme na masle, osolíme a koreníme mletzm čiernym korením očistíme polníčkový šalát, umyjeme a marinujeme omáčku Vinaigrette. Z tvarohovej masy odberáme malé kúsky a ušulame šúľance obalíme v sezame a vypražíme do zlatohnedá na horúcom oleji. šúľance naservírujeme na rajčiny. 520 kcal 2200 kj .