pstruh s topinamburovými plackami
4 porcie čas pripraví 1 h
suroviny : 2 citróny , 25 g plno zrnnej múky 1/2 zväzku petržlenovej vňate 40 dkg topinambur 1 vajce 10 g hladkej múky ,soľ , mleté čierne korenie , cukor , maslo , slnečnicový, olej
postup : Umyte pstruhy z vnútornej strany pozdĺž chrbtice skoro celkom pozdĺž chrbtice skoro celkom prerežeme a roztvoríme. takto pripravíme pstruhy sa dajú dobre rovnomerne udusiť a ľahko od straníme rybie kostičky. pstruhy z oboch strán osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme marinovať. jeden citrón pokrájame na tenké plátky. Topinambury postrúhame spolu so šupkou a zľahka ich vytlačíme. pridáme vajce, soľ , múku a pomiešame. V panvici rozpálime olej , vyformujeme z masy malé placky , z oboch strán upečieme do zlatohnedá a usušíme prekladaním servítky.pstruhy obalíme v múke zo strany s kožou. V panvici rozpálime po 1 polievkovej lyžici masla a oleja vložíme dva pstruhy kožou smerom nadol a upečieme do chrumkavá druhej strane ich pečieme iba krátko.